|
|
|
|
|
|
|
|
|
ברוכים הבאים לפורום פנג שווי | |  | הלית מתן-חרל"פ, |
16:03 20/06/2007 |
|
|
הי לכולם,
אני הלית, בת 32 גרה בגבעתיים, אמא של שחר בן שנתיים וחצי.
למדתי ב"מכללה למודעות אחרת" בתל אביב.
הותיקות שבינינו אולי זוכרות שבעבר עניתי בפורום לידה (המקורי, הראשוני) על שאלות בנושא פנג שווי ואני שמחה על הרעיון לפתוח פורומים מקצועיים. וזו המטרה, לענות על השאלות שלכם ולנסות לעזור על גבי הרשת.
תכנון הבית לפי הפנג שווי מתאים תמיד, אבל פעמים רבות אנשים רוצים לערוך שינויים בבית סביב אירועים חדשים או משמעותיים. הגעה של תינוק חדש הביתה היא, ללא ספק, אירוע משמעותי שמצריך שיפור המרחב האנרגטי. מאחר ואנחנו בענייני ילדים, הנה כמה טיפים רלבנטיים לחדרי ילדים/תינוקות, לפני שאנחנו יוצאים לדרך. הטיפים האלו נכונים לכל התינוקות והילדים בהכללה. על מנת ליצור אוירה וסביבה המתאימות באופן הטוב ביותר לתינוק/לילד, יש להתאים את האנרגיה בחדרו ובבית אליו באופן מכוון (על סמך נתונים אישיים שלו).
1.הצבעים המומלצים לקירות הם קרם, אוף-ווייט, שמנת או לחילופין כחול על גווניו (כחול, ירוק טורקיז).
2.חשוב שדלת הכניסה לא תהיי בקו ישר עם החלון, מאחר ובמקרה כזה, לא תהיה מספיק אנרגיה בחדר.
3.הכניסה לחדר חייבת להיות פנויה ונקייה. לא למקם בה ארון בגדים או רהיט מסיבי. זה עלול להפריע לצ'י להיכנס לחדר ויצור תחושה של "תקיעות".
4.לא למקם את המיטה מול הדלת בקו ישר, אך גם חשוב שהילד יוכל לראות את דלת הכניסה. על המיטה להיות צמודה לקיר ושלא תמוקם תחת קורה או מתחת לחלון.
5.ציורים: ציור של עץ הוא ציור שיכול מאוד להתאים לחדר של תינוק/ילד. עץ מסמל צמיחה וקיומו בחדר עשוי להביא לאווירת יצירתיות והתקדמות.
6.הכיוון הטוב ביותר לחדר ילדים הוא דרום מזרח, אשר מעודד צמיחה ופעילות מחד אך מאידך, מאפשר רוגע ושינה טובה. כיוון טוב נוסף הוא מזרח, אשר מחזק את הביטחון העצמי ומעניק תחושת אופטימיות אך מביא אנרגיה שקצת מקשה על השינה.
7.להמעיט בהכנסת מכשירים חשמליים לחדר ילדים, מאחר ואלו יוצרים אנרגיה לא בריאה.
להשתמע בפורום.
הלית
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ברוכים הבאים לפורום פנג שווי | |  | מיה לנדאו בג'יו |
16:06 20/06/2007 |
|
|
שלום, שמי מיה, אני בת 32, נשואה לאלון (הגבר של חיי) ואמא לליהיא בת חצי שנה.
סיימתי קורס פנג שוואי (בשילוב עם עיצוב הדירה) לפני 7 שנים, במכללת "אורט" סינגלובסקי בת"א.
אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולתת לכן כמה טיפים בסיסיים לשיפור הזוגיות ואיכות השינה. כן, אני מתכוונת לפנג שוואי בחדר השינה.
קודם כל, חדר השינה כשמו כן הוא, מיועד לשינה ו... אהבה. כל מכשיר חשמלי מיותר, במיוחד טלויזיה, שפולטת קרינה גם כאשר היא מכובת.
את המיטה יש למקם במרחק שווה מהקיר (כך שיש מרווח משני הצדדים), זו הרי מיטה זוגית שאמורה לאפשר כניסה למיטה משני צדדים לשני אנשים. עקרון השיוויון.
לרכך את האווירה - לצבוע את הקיר בצבע עדין ומרגיע (אם לא רוצים צבעוני אפשר ומומלץ צבע קרם), לשים וילון גם כן בצבע עדין.
אפשר ורצוי לשים ליד המיטה פריטים זוגיים למשל - תמונה שלכם מהחתונה, או תמונה זוגית כלשהי על הקיר(לי למשל יש את הנשיקה של קלימט, מאוד רומנטי). למי שרוצה ללכת רחוק - ברווזי מנדרין שמציינים זוגיות טובה וארוכת שנים (בטבע הם זוג לחיים).
טיפ חשוב (גם לשאר הבית), להשתדל עד כמה שאפשר לשמור על סדר וניקיון. לפני שמשנים משהו בבית, קודם לסדר. בית מאורגן - חיים מאורגנים. הכוונה גם בתוך הארונות ....
זה על רגל אחת, למי שרוצה מידע רציני ומעמיק יותר (הכולל חישובים למיקום המיטה לדוגמא), לזה נועד הפורום...
נשתמע
מיה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אני כבר מבובלת מכל עניין הקריסטלים | | | eran |
14:21 06/07/2008 |
תגובה |
|
יקירות
תודה על הפורום המעניין הזה.
חוץ מזה מה ה'חוקים' לגבי קריסטלים? האם לא מומלץ שבכל חדר יהיה תלוי קריסטל? האם חייב לשמש רק כחוצץ? אנא נסו לעזור לי לעשות קצת סדר בעניין. תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
קריסטלים | | | myalinea |
15:31 06/07/2008 |
|
|
שלום ערן,
אנסה לעזור ולעשות קצת סדר.
קודם כל, בואי נימנה משימוש במילה חוקים בכל הקשור לעולם הפנג שואי. אין חוקים. כן יש המלצות, לפי מה שמתאים לאותו אדם/בית/משרד וכו'. אנחנו מתאימים את ה"תורה" לאדם שאיתו אנחנו עובדים. אני אישית לא אוהבת קריסטלים בכלל ולכן בביתי אין כאלו. בדר"כ הוא משמש כסוג של חוצץ ע"מ לבטל אנרגיות צ'י שליליות שיש בחדר/סביבה. לדוגמא : מסדרון ארוך גורם לאנרגית הצ'י לזרום מהר מידי בבית ולכן היינו רוצים להאט זרימה זו. בכניסה לבית, מבחוץ, ע"מ להאט זרימה מהירה למשל משביל גישה ישר לדלת וכו' וכו', כל מקרה לגופו.
אם לא לטעמך אין צורך להשתמש בהם ויש גם דרכים אחרות (סתם דוגמא - פעמוני רוח). אם יש לך בעיה ספציפית עליה את מדברת, אשמח לעזור באופן מפורט יותר.
שיהיה שבוע נפלא.
מיה
ותודה על המחמאות...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הי | | | eran |
21:21 06/07/2008 |
|
|
תודה על התשובה המהירה- אני אוהבת את הקריסטלים הקטנים ואת משחקי האור שלהם- השאלה היא אם כשאני תולה אחד כזה בחדר האם זה יכול לעשות גם נזק....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
קריסטלים - המשך | | | myalinea |
07:47 07/07/2008 |
|
|
אם את אוהבת מה טוב.
אם יש גם ככה הרגשה טובה בחדר, או בכל מקום אחר בו את רוצה להציב את הקריסטלים או לתלות, אני לא רואה כל בעיה. הרי תפקידם בדר"כ לשפר הרגשה ,לא רואה איך הם יכולים להזיק, במיוחד לאור העובדה כי את אוהבת אותם, מה שיכול רק להוסיף להרגשה החיובית שכבר קיימת. בכל מקרה, לדעתי רצוי למקם אותם ליד הפתחים - חלון/דלת.
מיה
נ.ב. - לא הייתי שמה קריסטל מול מראה כך שהוא משתקף בה! אז שימי לב בחדר השינה או בכניסה לבית אם יש לך מראות.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שאלה לגבי עציץ עם פרחים אדומים בכניסה לבית ועוד | | | רולדה |
21:55 02/07/2008 |
תגובה |
|
קראתי שאת שמחה עציץ שכזה ושאלתי היא האם בכניסה בפנים או בחוץ? תודה!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
פרחים אדומים בכניסה לבית | | | myalinea |
07:46 03/07/2008 |
|
|
מבחוץ כמובן! פרחים אדומים מסמלים עושר, ואת הרי רוצה שהוא יגיע אלייך ויכנס לביתך. חשוב גם שהעציץ לא יהיה בעל קוצים, ויש גם להקפיד להוריד עלים יבשים. אפשר ורצוי גם לשים בכל ה"כניסות" לבית, דהיינו חלונות וכו'.
אני אישית לא אוהבת עציצים בבית בכלל, תופסים לי מקום, לוקחים לי את האויר ומלכלכים. אבל זה כבר עניין אישי לגמרי.
יום נפלא.
מיה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
טיהור הבית | | | טליה |
21:46 02/07/2008 |
תגובה |
|
שלום לך
אשמח לשמוע איך לעשות טיהור בבית ואיפה קונים מרווה לשם כך. האם קונים אותה מיובשת או מייבשים לבד? תודה. טליה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
טיהור בית | | | myalinea |
07:43 03/07/2008 |
|
|
למיטב ידיעתי עושים טיהור בית ע"י שני אמצעים - צליל וריח, לפי העדפתך ומה שיותר מדבר אלייך. לא יודעת לגבי מרווה. אצור קשר עם הלית, יש לה יותר ידע בנושא הספציפי הזה, היא גם עושה טיהורים.
מיה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מחכה לתשובה... | | | ליאת |
15:56 26/05/2008 |
תגובה |
|
כתבתי עוד שאלה בהמשך למטה עם תאריכי הלידה...
אשמח לתשובה
ליאת
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
כמה שאלות | |  | לירית |
18:26 23/05/2008 |
תגובה |
|
פיניתי מרהיטים את הקיר שמול דלת הכניסה לבית. האם מתאים לשים שם עציץ + תמונה? אם כן, יש משהו מומלץ?
שמעתי מיועצת פאנג שווי שמאחורי הבית צריך הגנה - קיר, גדר וכו'. אצלינו יש מרחב פתוח לא תחום ובמרחק של כמה עשרות מטרים בתים נוספים. כדאי לתלות משהו ביציאה האחורית? ספירלה? מובייל? צבעים מומלצים?
ושאלה אחרונה - אני רוצה לצבוע את חדר השינה שלי. הוא קטן מאוד, יש בו מיטה גדולה מקיר לקיר ושידה. אני ישנה בו עם תינוק, ללא בן זוג. אני לא מנסה ליצור זוגיות בחיי, נכון לעכשיו. האם אפרסק בהיר מתאים?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הי לירית | | | myalinea |
07:55 26/05/2008 |
|
|
יש כמה דברים שלא ככ הבנתי ממה שכתבת, וכן חסרים לי כיוונים בכל החדרים.
לגבי הכניסה - לא הבנתי האם הספה חסמה את הכניסה לבית? מה שחשוב במיקום הספה בסלון הוא שממקום הישיבה אפשר יהיה לראות את הכניסה לבית וכן שהיא לא תחסום דלת אחרת או חלון ולכן רצוי אם אפשר למקם אותה בצמוד לקיר. בקשר לעציץ אוכל להיות יותר ספציפית אם אדע את כיוון הקיר ולגבי התמונה, מאחר והיא ממש בכניסה - כל דבר שעושה לך מייד הרגשה טובה!
הגנה על הבית - האם זהו בית פרטי? אם כן ויש לכם שטח פתוח אני לא הייתי הולכת על קיר או גדר מאחר והם חוסמים לגמרי אנרגיה, אלא שותלת שם כמה עצים - למשל ברושים, שצומחים לגובה ונותנים "גב" לדיירי הבית.
חדר שינה - קודם כל חסרים לי כיוונים. שנית, המצב שציינת הוא קצת בעייתי מאחר והצרכים שלך והצרכים של תינוקך שונים.האם זהו מצב תמידי? אתם נמצאים בשלבים שונים של החיים. יכול מאוד להיות שכרגע את לא מחפשת זוגיות, אבל יש לזכור שדברים כאלה גם לא באים מהיום למחר, מה שמתאים לך היום, יכול מאוד לא להתאים לך מחר. אפרסק בהיר יכול להתאים (שוב, חסרים לי כיוונים), מה שחשוב הוא המיקום של המיטה ביחס לדלת ולחלון בחדר, חיפוי של החלון ע"י וילון, תאורה עדינה ושטיח על הריצפה להרגעת האנרגיה.
מיה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תודה רבה! | | | לירית |
23:16 28/05/2008 |
|
|
אם אני אקנה מצפן ואכתוב לך כיוונים זה יעזור? אם כן, איפה קונים מצפן וכמה בערך אמור לעלות?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מצפן | | | myalinea |
07:43 29/05/2008 |
|
|
כן כמובן שזה יכול לעזור אבל לא חייבת .... איך שאת מרגישה.
אפשר לקנות אחד כזה פושטי בחנות טיולים (למטייל, ריקושט).
מצטערת, לא יודעת כמה עולה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תמונה לסלון | | | מיכאלה |
12:40 16/05/2008 |
תגובה |
|
עוברים לבית חדש ושכור ולראשונה זה שנים רבות מאוד יש בי צורך לתלות תמונות על הקיר.
אילו תמונות מתאימות לסלון? (אני חושבת שהוא דרום מזרחי)
ואילו תמונות מתאימות לחדר השינה של ההורים? (החדר נמצא בדיוק מעל לסלון).
תודה רבה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תמונה לסלון ולחדר השינה | | | myalinea |
07:20 18/05/2008 |
|
|
שלום מיכאלה,
נחמד להשקיע מחשבה גם בתמונות. אני אישית מאוד אוהבת וחושבת שזה מוסיף המון אופי לבית. לגבי הסלון: בכלל בבית אני בטוחה שאת רוצה אוירה חיובית ושמחה שתשרה על בני הבית אושר ושמחה. כך צריכות גם התמונות להיות - שמחות, מרגיעות שיהיה נעים לכולם להסתכל עליהן. כל מה שבעצם עושה לכם טוב - אם זה נופים או סתם משהו מופשט. כאן נכנס גם עניין הטעם האישי מאחר ואם לנושא מסויים יש אצלך קונוטציה שלילית הרי שהתמונה תיפסל על הסף. חשוב להקפיד שלא יהיו בה אלמנטים בעלי צ'י (אנרגיה) שלילית כגון חפצים שבורים לדוגמא, דמויות עצובות וכו'. בחדר השינה מומלץ לשים דגש עם זוגיות בכך שיופיעו אלמנטים זוגיים בתמונה. לא חייב להיות אנשים דווקא, יכולים להיות גם שני עצים, או כל דבר שנחשב בעינייך לרומנטי ומרגיע.
רעיון עיצובי - ע"מ להוסיף אוירה ואופי אישי לבית שלכם אתם יכולים לבחור תמונה (שאתם צילמתם בעצמכם או להוריד מהאינטרנט משהו שאתם אוהבים) ולהדפיס על בד קנווס בבית דפוס באיזה גודל שאתם בוחרים. אח"כ לוקחים למסגרייה ועושים מיסגור עץ פנימי כך שלא רואים כלום (זול יחסית).
מיה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מיה תודה | | | מיכאלה |
11:21 18/05/2008 |
|
|
לא יודעת למה בפעם יש בי צורך חזק לתלות תמונה גדולה על הקיר.
חשבתי על תמונת נוף ירוקה ומרגיעה. רק רציתי לדעת אם לסלון באופן ספציפי כחדר משפחה יש איזו המלצה מיוחדת.
אני מבינה ממך שאין המלצה מיוחדת מלבד המלצה כללית לתמונה שמחה ומרגיעה (-:
האם גם בחדר השינה התמונה צריכה להיות רגועה?
ותודה על הטיפ העיצובי!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שאלה של גוון | | | myalinea |
12:53 18/05/2008 |
|
|
אם אנחנו נהיות יותר ספציפיות ואני מבינה שיש לך תמונה מסויימת שאת כבר חושבת עלי לסלון אז בואי נתמקד גם בגוונים של הצבעים. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא מה בדיוק את רוצה להשיג (גם בסלון וגם בחדר השינה) וזה הולך ככה:
כיוון דרום-מזרח - גוונים בהירים של שמנת ולבן-אפור מגבירים את הצ'י. הירוקים והכחולים משמרים מה שיש ואילו הסגול החיוור מרגיע. מה את מרגישה בחדר?
חדר שינה - את צריכה למצוא את האיזון בין רוגע (שתיצור שינה טובה) ובין רומנטיות (שתיצור אינטימיות טובה).
איך אתם ישנים בלילה? אולי זה יכול לעזור. אם טוב לכי על תמונה רומנטית, אולי עם גוונים אדומים לחיזוק. אם פחות טובה, הייתי הולכת על משהו מרגיע יותר ללא אדום, אלא צבעים עדינים יותר ואת הפאן הרומנטי הייתי מכניסה לחדר באופן אחר - נרות, קטורת, זוג ברווזי מנדרין או כל דבר אחר שעושה לכם את זה.
עוד רעיון - את יכולה לצבוע את הקיר שמאחורי התמונה (בשני החדרים) בצבע ניגודי ובכך ליצור איזון של הצ'י.
אם יש לך תמונה של נוף ירוק לסלון, וירוק הוא במקרה הזה מגביר,את יכולה לצבוע את הקיר במשהו עדין ומחליש צ'י כמו לבנדר עדין ביותר, כזה שבקושי רואים אבל ממש עושה את ההבדל.
מה את חושבת?
מיה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אז ככה... | | | מיכאלה |
14:32 18/05/2008 |
|
|
אין לי תמונה ספציפית שחשבתי עליה, יותר צורך להרגיש את השקט שבטבע.
זה לא בית שלי אז אני לא יכולה לצבוע, הקיר לבן והבית הוא חדש עוד לא עברתי אליו אז קשה לי לדעת איך ארגיש בו.
הסלון שלי בצבע כתום חמרה, איך זה עם הירוק?...
אין לנו שום בעיית שינה אז באמת נראה לי שגווני אדום וגוונים חמים אחרים ישרו תחושה נעימה.
תודה (-:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הי מיכאלה | | | myalinea |
08:05 26/05/2008 |
|
|
אז לא הבנתי, את יכולה לצבוע או לא? גם אני לא גרה בבית משלי אבל הגעתי להסכמה עם בעלת הבית לגבי הצביעה (כי היה לי מאוד חשוב) שביום שאני עוזבת אני צובעת חזרה ללבן. בדר"כ הם מסכימים...
לגבי צבע החמרה - אני מתה על הגוון הזה אבל, נראה לי שבבית החדש לפי כיווני הסלון הוא לא ככ מתאים.יותר מגבירים את הצ'י ומתחזקים אותו הגוונים הירוקים כחולים ו/או בהירים כמו שמנת וכו'. אם החדר מאוד מואר באור יום טבעי אז אולי אפשר לשקול שוב, אבל זו לא תהייה הבחירה הראשונה שלי.
מיה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חשבתי שסיימנו לדבר (-: | | | מיכאלה |
12:11 26/05/2008 |
|
|
שמחה לראות שהוספת וענית לי (תודה!)
תראי, זה הסלון שלנו ואין אפשרות לשנות את הצבע שלו.
מצד שני הסלון אמור להיות מואר (היציאה לגינה היא מפתח גדול בסלון).
וסליחה סליחה אבל לא הבנתי: הירוקים והכחולים טובים לצ'י של הסלון או ביחד עם צבע החמרה מגבירים אותו יותר מדי?
ומה בעצם הבעיה עם צבע החמרה, מה הוא גורם בחדר?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
קשה לי לדעת | | | myalinea |
13:33 26/05/2008 |
|
|
מה הצבע "יעשה" בחדר. יכול להיות שכלום. הוא פשוט מתאים בגווניו לכיוונים אחרים, יותר מערביים מאשר דרומיים אשר קרובים לאנרגיות של מתכת ואדמה. טוב שיש הרבה אור בחדר, זה כבר קצת ממתן את ההשפעה שלו. הירוקים/כחולים באים ע"מ לשמר את הצ'י הטוב שיש בחדר.
פשוט זכרתי שכתבת שהוא לבן ואין לכם אפשרות לצבוע ...
שיהיה בהצלחה!
נ.ב. - את תמיד יכולה לכתוב עוד שאלות, לא תמיד אני עונה ישר, נמצאת בתקופה קצת קשה כרגע ...
מיה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תמונות לבית- | | | מיכל |
12:54 07/08/2008 |
|
|
תשובות טובות, רק להזכיר שלתמונות באנטרנט יש זכויות יוצרים. והן גם לא יוצאות ממש טוב בהגדלה להדפסה על קנבס.
ואם כן, בבקשה תדלגו על הציורים שלי.
ברכות, מיכל ש.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
דירה חדשה | | | ליאת |
21:40 02/05/2008 |
תגובה |
|
מיה שלום
אנחנו נכנסים לבית שאנחנו משפצים כרגע, ויש לי מספר שאלות
1. לפנינו גרה בו אישה מבוגרת שאינני יודעת ממה נפטרה. האם צריך לעשות משהו טרם כניסתנו לדירה (הרהיטים שלנו כבר שם)
2.לגבי חדר הילדים: זהו חדר דרומי כאשר הדלת בקיר הצפוני בפינה שצמודה למזרח, והחלון בקיר הדרומי בדיוק מול הדלת.
בקיר הצפוני יעמוד ארון קטן, בין הדלת לקיר המערבי.
היכן כדאי למקם את המיטות של שני הילדים (תינוקת בת 5 ח' ופעוט בן שנה ו 9 ח'), והאם יש השפעה לשקע חשמלי שנמצא מעל המיטה?
3. חדר ההורים הוא דרום מזרחי עם חלונות לשני הכיוונים, כאשר הדלת בקיר הצפוני צמודה לפינה המערבית של החדר. את המיטה ניתן להניח מתחת לחלון הדרומי או לחלון המזרחי בלבד, אין אפשרות אחרת, כי יש ארון גדול בקיר הצפוני. מה מומלץ לעשות?
המון תודה מראש וסליחה על האורך
ליאת
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
דירה חדשה | | | החצי של מיה |
15:28 05/05/2008 |
|
|
שלום לך
לצערי מיה חולה מאוד ומרגישה על הפנים כך שהיא אפילו לא יכולה לקום למחשב. היא מבקשת ממני לבדוק הודעות ומצטערת שאינה יכולה לעזור לך כאגע.
אני מקווה שבימים הקרובים היא תוכל לענות לך..
יום טוב,
אלון
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שלום ליאת | | | הלית מתן-חרל"פ |
09:51 07/05/2008 |
|
|
אשמח לענות לך על שאלותייך. אנא שילחי לי תאריכי לידה מדוייקים של בני הבית.
בנתיים לגבי שאלתך הראשונה:
תמיד מומלץ בכניסה לבית חדש לעשות טיהור על מנת לטהר את הבית מהאנרגיות הקודמות שבו ועל מנת להכנס "על נקי". על אחת כמה וכמה שיודעים שלפני כן היו נסיבות שליליות, לא נעימות או קשות.
את הטיהור אפשר לעשות לבד, גם אם הרהיטים כבר שם.
בגדול, טיהור מבוסס על 2 אלמנטים: 1. גירוש צ'י שלילי 2. זימון צ'י חיובי.
להלן 2 אפשרויות ותבחרי את מה שאת מתחברת אליו ביותר:
1. שימוש בצליל (מחיאות כפיים, כלי נגינה, פעמון, קערה טיבטית) - לסילוק הצ'י השלילי יש להשתמש במקור הצליל ע"י רעש לא נעים או בצורה לא הרמונית. להבאת צ'י חיובי יש להשמיע את הצלילים באופן נעים לאוזן והרמוני.
בשני המקרים יש לעבור בין חדרי הבית ובכל אחד מהם להשמיע את הצלילים ולהשאר מספיק זמן על מנת שהצליל ישאר ויספג בחדר.
2. שימוש בריחות (קטורת, מקל עשן אינדיאני, מרווה, שמן ארומטי) - לסילוק הצ'י השלילי יש להשתמש בריח חזק ולא נעים ולהבאת הצ'י החיובי יש להשתמש בריח עדין ונעים. גם כאן יש לעבור מחדר לחדר ולהטמיע את הריח בהם.
חג שמח
הלית
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תאריכים | | | ליאת |
15:32 08/05/2008 |
|
|
היי מיה
מקווה שאת מרגישה טוב עכשיו...
לגבי הטיהור נראה לי שאני אלך על הקטורת. שאלה לגבי זה: קודם כל לגבי הריחות אני מניחה שריח רע וטוב זה אינדבידואלי?! דבר נוסף, עוברים עם שני הריחות במקביל או בנפרד?
להלן התאריכים:
אני 26.07.80
בעלי 20.01.73
שני הילדים:
הבן 23.07.06
הבת 02.12.07
המון המון תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
התבלבלתי, הלית תודה לך :) | | | ליאת |
15:33 08/05/2008 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חשבתי שסיימנו לדבר (-: | | | מיכאלה |
12:07 26/05/2008 |
|
|
שמחה לראות שהוספת וענית לי (תודה!)
תראי, זה הסלון שלנו ואין אפשרות לשנות את הצבע שלו.
מצד שני הסלון אמור להיות מואר (היציאה לגינה היא מפתח גדול בסלון).
וסליחה סליחה אבל לא הבנתי: הירוקים והכחולים טובים לצ'י של הסלון או ביחד עם צבע החמרה מגבירים אותו יותר מדי?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אוי, עניתי פה בטעות... אפשר להתעלם. | | | מיכאלה |
12:09 26/05/2008 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מקום חדש, מספר שאלות | |  | נועה |
12:27 25/04/2008 |
תגובה |
|
שלום,
אני עוברת דירה לאחר שנפרדתי מבן זוגי. מספר שאלות:
1. קניתי חלק מהריהוט מהדיירת הקודמת שנסעה חזרה לחו"ל. האם זה בסדר בעיקרון? אם כן, האם צריך לעשות משהו על מנת להכניס בהם בכל זאת אנרגיה חדשה/רעננה ואיך?
2. בגלל גודלה של הדירה ומכאן גם של החדרים, המיטה בחדר השינה מקבילה במקצת לדלת. אני יודעת שזה לא מומלץ, אבל בכל זאת מה ניתן לעשות במצב הנתון?
3. שמעתי על משהו שנקרא עץ "מטבעות הכסף". האם שמעתי נכון? אם כן, איפה ניתן לקנות?
4. מה משמעות הצבת שטיחים בבית? האם מומלץ?
5. אני מבינה שיש חשיבות לתאריך לידה בכל הקשור לבחירת צבעים וכדומה. תאריך הלידה שלי 10.11.1977. אשמח להצעות.
אודה על התייחסותך.
חג שמח!
נועה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מקום חדש | | | myalinea |
20:02 29/04/2008 |
|
|
הי נועה,
מצטערת שאלו הן הנסיבות שאת עוברת לדירה חדשה.
לגבי הריהוט - לא רואה בעיה עם זה, אם ברצונך להכניס בהם אנרגיה חדשה וגם טאצ' משל עצמך יש הרבה אפשרויות - כריות חדשות, כיסוי לספה, צביעה מחדש של שולחן/כיסאות, שבלונות, הדבקת מפיות או חיתוכי עץ, את יכולה לקבל המון רעיונות אם תכנסי לחנות הובי/יצירה. זה מוסיף המון ועושה תמיד מצב רוח טוב.
לגבי המיטה - נכון שלא מומלץ שהמיטה תהיה במקביל לדלת אבל אם זה במקצת לא נראה לי בעייתי. אם בכל זאת מפריע לך את יכולה לשים מובייל או קריסטל בכניסה לחדר דבר היוצר חוצץ. את גם כמובן יכולה גם לסגור מעט את הדלת בזמן השינה. חשוב שמול הדלת לא תהיה מראה. אני אישית מציבה רהיטים או בוחרת חדרים בבית לפי הכיוונים דווקא ולא לפי התאריך. יש כמה גישות בנושא. אם את מעוניינת ספציפית בתאריך אוכל ליצור קשר עם הלית והיא תוכל לעזור לך יותר. לי משנה הכיוון של חדר השינה שלך. אולי הוא לא מתאים לך? זה גם מאוד עוזר בבחירת הצבעים לקירות (שוב, אם את רוצה להכניס אנרגיות חדשות לבית). לגבי שטיח - מומלץ לשים בחדר השינה, הוא יוצר אוירה רגועה, מאט קצת את האנרגיה בחדר.
מה שהייתי מקפידה אצלך בחדר השינה הוא על הזוגיות - להקפיד על מרווח שווה מהקיר משני צידי המיטה. להציב אלמנטים זוגיים בחדר - תמונה למשל. שני נרות (אם את בקטע), חיפוי של החלון, צביעת הקיר בצבע חם ורומנטי וכו'.
לגבי עץ מטבעות הכסף - לא מוכר לי. אשאל את הלית.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת.
מיה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
כיוון חדר שינה | | | נועה |
09:36 30/04/2008 |
|
|
היי מיה,
תודה רבה על עצותייך.
כיוון חדר השינה שלי הוא צפון-מערב. לצערי, אי אפשר לשחק עם זה יותר מידי בשל גודל ומבנה הדירה.
אשמח לשמוע ממך שוב,
נועה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
צפון-מערב | | | myalinea |
13:08 30/04/2008 |
|
|
בוקר טוב,
אז ככה, הכיוון הוא אולי לא הכי אידיאלי עבורך אבל גם לא ככ גרוע. אם בכל זאת יש איזושהי אפשרות לשנות - מזרח, או דרום מזרח עבורך יהיה הטוב ביותר (האנרגיה הטובה ביותר להתחלות חדשות). לענייננו - בואי נתמקד הקיר היותר מערבי בחדר הקשור לרומנטיקה. אם ברצונך לצבוע את הקיר הכי טוב יהיה לבחור צבע מגווני הוורודים - אפשר גם צבע יין כזה עדין. את יכולה להוסיף תמונה ובה שתי דמויות לדוגמא, חשוב שלא תהיה דמות בודדת. אפשר גם כמובן כל תמונה אחרת שמשרה עלייך אווריה רומנטית (נוף למשל). תאורה - חשוב מאוד לשים אהילים אשר מרככים את האור ומשרים בחדר רוגע ורומנטיות. חשוב שהחדר יהיה מסודר, גם בתוך הארונות. חיפוי של החלון ומיקום המיטה במרחק שווה מהקיר משני צידיה. לגבי צבע הקיר, אם את לא בכיוון, את יכולה לצבוע את כל החדר בגוון חול עדין ועל הקיר המערבי לצייר שבלונות בגוונים אדומים. בקיצור, כל אלמנט שיש בו מן הזוגי יהיה טוב לחדר השינה שלך.
שאלתי את הלית לגבי עץ מטבעות הכסף - אעדכן אותך אם תהיה לי תשובה.
אני כאן לעוד שאלות.
מיה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בהקשר זה עוד שאלה קטנה | | | נועה |
13:55 30/04/2008 |
|
|
ממש תודה על תשובתך המהירה.
בעיקרון, בגלל יתרונותיה של הפינה הדרומית ו/או המזרחית. האם יש אפשרות לעשות בה שימוש באיזו שהוא אופן בסלון לדוגמא?
תודה,
נועה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סלון בכיוון דרום מזרח | | | myalinea |
15:54 30/04/2008 |
|
|
כיווונים אידיאליים!!! כיוון המאופיין באנרגיה של עץ - צמיחה - שמחה ומרוממת. בפינה הדרום-מזרחית של החדר הייתי שמה צמח גבוה עם עלים עגולים ולא מחודדים (למשל פיקוס ולא דקל). גם חפצים המסמלים מים טובים בנקודה זו. גם מנורה עומדת טובה באיזור זה - מסמלת צמיחה כלפי מעלה. צבעים בחדר - את יכולה לשלב ירוקים (צבע הרמוני) למשל שטיח ירוק ככה וצבע קיר ירוק חיוור עדין כזה (מנטה). ע"מ להגביר את האנרגיה בחדר את יכולה גם לצבוע את הקירות בצבע שמנת ועליהם לשים דוגמאות (של טפט או שבלונה) בצבעים כחול או ירוק הכל כמובן לפי טעמך האישי. נסי להמעיט בריהוט כבד ע"מ לתת לצ'י לנוע בחדר בחופשיות. סידור ישיבה - מומלץ לסדר כך שתיווצר צורה הרמונית - עיגול או ריבוע. המנעי מלשים ריהוט כשגבם לעבר דלתות או חלונות. וטיפ לאהבה - אם את מארחת גבר בסלון - נסי לשבת כשפנייך פונות לכיוון צפון והוא כשפניו לכיוון מערב. אם זה מסתדר כמובן .....
מיה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שכחתי - גם הלית לא מכירה את "עץ מטבעות הכסף" ... | | | myalinea |
15:55 30/04/2008 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
דירה חדשה | | | החצי של מיה |
15:28 05/05/2008 |
|
|
שלום לך
לצערי מיה חולה מאוד ומרגישה על הפנים כך שהיא אפילו לא יכולה לקום למחשב. היא מבקשת ממני לבדוק הודעות ומצטערת שאינה יכולה לעזור לך כאגע.
אני מקווה שבימים הקרובים היא תוכל לענות לך..
יום טוב,
אלון
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חדר שינה | | | אילן |
16:46 12/03/2008 |
תגובה |
|
נקבה 12/10/1964
זכר 4/6/1958
כיוונים טובים לנו ?
צבע מיטה מתאים אנחנו רוצים ליצבוע את המיטת עץ אורן שלנו בצבע אפוקסי איזזה צבע מומלץ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שלום אילן | | | myalunea |
12:21 13/03/2008 |
|
|
אני אישית פחות מתמקדת בתאריכים ויותר בשיטת ה- FACING של הרהיטים בבית ובשלב בחיים בו נמצאים האנשים הגרים בו. אם תשובתי לא תספק אותך ותרצה תשובה ספציפית לגבי התאריכים שציינת אנא יידע אותי והעביר זאת להלית.
אנרגיצ הצ'י של המערב מעודדת שביעות רצון ורומנטיקה ועל כן כיוון זה מומלץ להורים. הוא מספק רוגע, שינה נינוחה, פרטיות ושקט אשר הכרחיים לטיפוח מערכת יחסים.בחדר מערבי, על הקישוט להמריץ את האנרגיה - רצוי לעצב בצבעים ורודים לבנים ואפורים עם נגיעות של אדום. הוספה של אדום מגבירה את האוירה הרומנטית (אפשרי כמובן אדום יין עדין יותר לדוגמא), הוספה של לבן אטום או צבע שמנת יגבירו את אווירת הרוגע והשלווה. לא פחות חשוב מצבע המיטה הוא המיקום שלה בחדר. לא מתחת לחלון (אם אין ברירה אז לשים וילון ולסגור את החלון בלילה), לא בהמשך לדלת, להקפיד על מרווח שווה מהקיר משני צידי המיטה וכו'.יש לשמור על החלל שמתחת למיטה ריק ונקי. אם ישנן בעיות ספציפיות בשינה שלכם שברצונכם לפתור אנא פרטו. צביעה נעימה ושינה מתוקה.
מיה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|