דפים פעילים: 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
|
ארכיון |
|
הודעה חדשה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בת שנתיים וארבעה חודשים מריירת | | | מיטל |
13:06 22/10/2012 |
תגובה |
|
שלום. בתי בת שנתיים וארבעה חודשים מריירת. אין עיכוב בדיבור, היא מדברת מאוד יפה, אך התופעה לא חולפת. מה ניתן לעשות?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בן 3 | | | איה |
22:57 11/09/2012 |
תגובה |
|
שלום,
בני בן השלוש מדבר עדיין לר ברור ומדבר עדיין בהבברה אחת או שתיים לציין מילה (לדוגמא "פנים" למילה אופנים, "נון" למילה ישבנון) היה לו גם חודש שהוא קצת גמגם וזה חלף לבד.
לדעתך יש מקום לפנות לקלינאית תקשורת או להניח לו?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מחפשת קלינאי/ת תקשורת דחוף!!!! | |  | שרית |
09:39 28/08/2012 |
תגובה |
|
שלום רב, מחפשת קלינאי/ת תקשורת לעבודה בתל אביב (הדר יוסף).
בעל/ת תואר ראשון באונ' ת"א או חיפה , יתרון לתואר שני (אפשרות במכללה).
רישיון עבודה של משרד הבריאות.
2 משמרות (בוקר/אחה"צ), בכל משמרת 2-5 טיפולים.
אפשרות לעבודה כשכירה או עצמאית, התעריף לטיפול יקבע עפ"י הניסיון וצורת העסקה.
קו"ח למייל: saritjobs2@gmail.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
נא חפשו לנו קלינאיות תקשורת בדחיפות ביותר | | | אבא מודאג |
16:36 27/08/2012 |
תגובה |
|
הילדים שלי חירשים ולומדים במסגרת חינוכית מיוחדת, בתי גדולה לומדת בבהס יסודי רגיל אך בכיתה לקוי השמיעה, ולאחרונה חסר להם קלינאית תקשורת, מחפשים ולא מצאו, זה מאוד חמור ועצוב.
נודע לי גם לבתי שניה בגן חסר להם קלינאית תקשורת, זה מחמיר את המצב יותר גרוע, מה אפשר לעשות כדי לבקש מקלינאית תקשורת בכל הארץ להסכים לעבוד עם ילדים אלו? זה נשמע לא טוב שאין להם קלינאית תקשורת!
המצב נמצא באזור ראשון לציון ובנס ציונה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בני בן שלוש וחודשיים מדבר מילים עם סיכול אותיות | | | זוהר |
08:14 01/07/2012 |
תגובה |
|
שלום
בני מדבר שוטף עם אוצר מילים יפה . אך לעיתים הוא מדבר מילים מסוימות עם סיכול אותיות (כמו זגר במקום גזר או שחשחתי במקום שכחתי )
לעיתים הוא נעצר כי הוא יודע שהוא טועה במילה והוא נעצר ואומר את זה.. או אמא תגידי את...וכו'
האם תקין? האם יסתדר לו או שמא אני צריכה לקחת אותו לקלינאית תקשורת?
תודה, זוהר
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שלום זוהר, | | | תמר בש, קלינאית תקשורת |
17:31 01/07/2012 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
והנה גוף התגובה | | | תמר בש, קלינאית תקשורת |
17:37 01/07/2012 |
|
|
מה זה "לעיתים"?
אם זהו הדבר היחיד שבנך מתקשה בו בשפה ובדיבור, ובהנחה שיש רשימה סגורה של סוגי החלפות כאלה, ולא שומעים אותן חדשות לבקרים אלא רק מדי פעם... לא הייתי מודאגת מכך בגיל כזה, אלא רק שמה לב לכך שיהיה שיפור עם הזמן. גם אין לתקן באופן מוצהר אלא אפשר לחזור ולומר למשל, "כן אני מבינה ששכחת", כלומר פשוט לחזור על המילה אליה התכוון, מעט מודגשת יותר, ומחולקת באופן ברור יותר להברות. הדוגמאות שציינת הן החלפות די שכיחות לשיכולים, כמו גם "חושך", ועוד...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בני בן שלוש וחודשיים מדבר מילים עם סיכול אותיות | | | זוהר |
20:57 01/07/2012 |
|
|
תודה רבה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שתי שפות | | | לאה |
10:31 11/06/2012 |
תגובה |
|
הייתי מאוד רוצה לדעת לגבי הבן שלי בן שנה וחצי +
שפת אם שלי צרפתית ושל בעלי עברית במשפחתון מדברים רק עברית.
אני מתקשרת איתו צרפתית והוא מתקשר יפה מאוד גם עים אבא שלו בעברית
השאלה אים זה בעיה או שיכול לגרום יום אחת לבעיה של גמגום,בלבול......
תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
דו-לשוניות | | | תמר בש, קלינאית תקשורת |
12:32 11/06/2012 |
|
|
לאה שלום,
אין בעיה שילד ילמד בו זמנית שתי שפות - נהפוך הוא.
הכי טבעי לך בצרפתית וזה הדבר הנכון עבורך.
אם כל אחד מכם עקבי בשפתו ויש חשיפה מספקת, זה רק טוב!
שיהיה בכיף!
תמר בש
קלינאית תקשורת
052597625
tamarbash.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חוסר שטף בדיבור ומדבר לא ברור | | | זיוה |
09:53 10/06/2012 |
תגובה |
|
בני בן שלוש וחודשיים, דיבר עד גיל שנתיים וחצי בצורה יפה,
לפני חצי שנה התחיל להופיע אצלו עצירות במילים, קורה לו במילים הראשונות יש לציין שיש ימים שלא קורה לו בכלל וגם זה עבר לתקופה מסוימת וחזר שוב,
עוד אוסיף שהוא מדבר לא ברור , ישנם אנשים וגם אנחנו ההורים שלא מבינים אותו.
ברצוננו לדעת האם קלינאית תקשורת תעזור בחוסר שטף , ובדיבור הלא ברור?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
זיוה שלום, | | | תמר בש, קלינאית תקשורת |
15:10 10/06/2012 |
|
|
כן, חוסר שטף ודיבור לא ברור הם בהחלט תחומים בהם מטפלות קלינאיות התקשורת.
בהצלחה!
תמר בש,
קלינאית תקשורת התפתחותית
0525976725
www.tamarbash.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אמהות לבני שנה עד שנתיים אשמח לעזרתכן | | | עינב |
17:32 19/05/2012 |
תגובה |
|
משתתפת יקרה שלום,
שמי עינב דרור סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה.
השאלונים שלפניך הינם חלק ממחקר שאני עורכת במסגרת העבודה הסמינריונית לקראת סיום התואר. מטרת המחקר היא לבחון את הקשר בין סגנון ההתקשרות של האם לבין התפתחות היכולת הרגעה עצמית ולבחון את הקשר בין אופן ההזנה של התינוק לבין סגנון ההתקשרות של האם. מחקר הפונה לאמהות מעל גיל 18 שלהן יש תינוק/ת בגיל 1-2.
אודה לך מאוד על תשובותיך לכמה שאלונים . מילוי השאלונים עשוי להמשך בין 10 ל-20 דקות, אין צורך למסור פרטים מזהים, ההשתתפות היא אנונימית ,בהתנדבות ותלויה ברצונך.
יש לסמן את התשובה הרלוונטית מבין האפשרויות המופיעות מתחת לכל שאלה.
ראוי להדגיש שהשאלונים אינם מכילים פריטים שאמורים להטריד או לגרום לתחושת אי נעימות. עם זאת, במידה ותרגישי אי נעימות כלשהי את רשאית לפרוש בכל שלב.
docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHhwMkE1bFNZMkVxRzVPTUI1Wi1LRGc6MQ#gid=0
אני מודה לך מאוד על שיתוף הפעולה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בן שנה וחודשיים עם עיכוב התפתחותי | | | רינה |
21:17 04/04/2012 |
תגובה |
|
שלום , הייתי היום עם בני בן השנה וחודשיים בטיפת חלה להתרשם מהתפתחותו והאחיות טענו כי יש לו עיכוב התפתחותי רציני משום שהוא לא מצביע , לא אומר מילים עם משמעות וכוונה אלא רק הברות כמו ממה דדדה גוגו ועוד אך גם זה בלי משמעות . בנוסף הוא גם לא משחק איתנו בכדור. יחד עם זאת הוא כן זוחל ועומד עם תמיכה וקופץ בלול שמבקשים , הוא כן לוקח ספר או כדור אם מבקשים ממנו , בנוסף אם אני שואלת אותו איפה אור אז לפעמים הוא מסתכל למעלה , או אם אני מבקשת ממנו לקפוץ בלול אז הוא קופץ . הוא משחק איתי קוקו כשאני מכסה את הפנים אז הוא מנסה להוריד לי את היידיים כסי לראותאת הפנים שלי . כשאני מתחבאת לו אז לפעמים הוא מנסה למצוא אותי ולפעמים זה לא מעניין אותו . סך הכל הוא ילד חייכן והוא שם לב לסביבה שלו הוא מאוד סקרן ורוצה לראות ולהסתכל על הכל . האם את חושבת שיש סיבה לדאוג מהדברים שהוא עדיין לא עושה האם זה דורש אבחון ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שלום רינה | | | תמר בש, קלינאית תקשורת |
19:26 05/04/2012 |
|
|
קשה להתרשם מתוך תיאור על גבי האינטרנט מיכולת התקשורת של בנך.עצם אי אמירת מילים אינה לכשעצמה מדאיגה לרוב, כל עוד יש מלמול או הפקת הברות המופנית כלפי אנשים אחרים, ובעיקר נסיונות תקשורת ומשחק עם אחרים. הכוונה לקשר עין ותקשורת לא מילולית איכותית. הצבעה היא חלק מהתקשורת הזו. מה הוא עושה כשהוא רוצה משהו? האם משתף אתכם באופן אחר בדברים המעניינים אותו?
אם את מודאגת אני מציעה לך לערוך אבחון מעמיק יותר כדי להפחית דאגה ו/או לקבל הדרכה מתאימה למשחק ותקשורת עם בנך.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
לא יודעת אם קוראים לזה גמגום | | | סימני שאלה |
21:49 22/03/2012 |
תגובה |
|
שלום,
הבן שלי בן 3 ומדבר אנגלית בבית בצורה שוטפת ואף מבין עברית ויודע קצת לדבר. בזמן האחרון הבחנתי בתופעה משונה, הבן שלי מסיים מילה ואז חוזר במשך מספר שניות עד דקה על ההברות האחרונות של אותה מילה. למשל : המילה place הוא יחזור על SSS יש לציין שלא כל הזמן הוא הוא עושה את זה אך לעיתים דיי קרובות האם זה מצריך טיפול או פנייה לקלינאי תקשורת?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בן 3 | | | תמר בש, קלינאית תקשורת |
17:32 23/03/2012 |
|
|
אני מכירה תופעה שילדים כאילו "מגלים" את חלקי המילה ומסגלים צורת דיבור כך שמדגישים חלק זה או אחר של המילה. זו תופעה מוכרת וחולפת לרוב. בהנחה שזו תופעה חדשה מאוד, יש סיכוי שהוא בוחר לדבר כך כסוג של "ניסוי". האם הוא נראה מודע לכך? האם יש תופעות אחרות - מאמץ, תנועות אחרות - בדיבור שלו?
|
|
|