דפים פעילים: 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
|
ארכיון |
|
הודעה חדשה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חזרת חוסר שטף | | | nurit |
10:40 27/08/2011 |
תגובה |
|
תמר שלום לך,
לפני כשנתיים וחצי התייעצתי איתך בנוגע לחוסר השטף שהופיע אצל בני בן השנתיים.אני כ"כ רוצה להודות לך על הטיפים העיצות וההכוונה.לאחר 3 חודשים של חוסר שטף הכל נעלם כלא היה. בני כיום בן 4.8 חודשים. הוא למד במסגרת פרטית (גן) שלוש שנים. בשנת הלימודים הקרובה הוא אמור להתחיל ללמוד בגן חדש שבו הוא לא מכיר אף אחד. אני רוצה לציין כי בני הוא רגיש וביישן מאוד. בחודשיים האחרונים (אחת לשבוע) ציינתי בפניו כי הוא עובר ללמוד בגן חדש. בחודש וחצי האחרונים הוא החל לחזור על כמה צלילים כמה פעמים לדוגמה: ש....ש......ש........ אמ..........אמ..........ו...........ו.......ו...... כמובן שלא לאורך כל היום זה מופיע, אך נראה לי שיש קשר לחרדה ולתקופה בה הוא נמצא ולכן אופן הדיבור שלא השתנה.
לומר את האמת, אני כאילו רואה ניצנים וסימנים של חזרת ה"גמגום", אעפ"י שאני רואה שלא המילים נקטעות אלא רק בתחילית משפט או באמצע לא במילים.
הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתך בנושא וכמובן לדעת איך עליי להתנהג ולהגיב בתקופה זו. בנושא אחר לגמרי, לבני קשה להגות את הצליל 'ר' ובמקומה הוגה 'ל'. האם בגיל זה מומלץ לפנות לטיפול או לחלופין ניתן לעבוד איתו בבית???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
דיספרקסיה | | | טל |
22:52 01/08/2011 |
תגובה |
|
שלום.
האם תוכלי לרשום לי מה הפרוש של דיספרקסיה.
האם יש קשר בין דיספרקסיה לקושי בתכנון מוטרי.?
האם ילד בגיל ארבע עם דיספרקסיה זה יכול להעיד שיש לי לקות למידה?
האם דיספרקסיה עוברת?
אודה לך על תשובתך המהירה
טל
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בן שנה וארבע לא מדבר ולא מצביע | | | דנה |
14:05 27/05/2011 |
תגובה |
|
בני בן שנה וארבעה חודשים.
הוא לא מדבר ולא מצביע. הוא עושה ביי ביי כשהולכים, מגיב לשמו, שומר על קשר אין ברור ומסתכל כששואלים אותו איפה אבא, איפה אמא, איפה אור, איפה כלב, בגדול, הוא יודע מה זה מה. הוא מתמסר בכדור, אוכל לבד (לא עם כפית) ושותה לבד.
הוא יודע לבנות מגדל בן ארבע קומות ולהשחיל חישוקים על מוט ללא כל בעיה.
הוא ילד מאוד עצמאי, ואם רוצה להגיע למשהו יגרום לנו להרים אותו על מנת שיוכל להגיע אליו.
הוא החל ללכת לפני שבועיים (הייתה לו גמישות יתר)
השאלה שלי זה האם העובדה שהוא לא מצביע ולא מדבר לבדן יכולות להצביע על בעיה?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
לא מצביע | | | תמר בש, קלינאית תקשורת |
12:38 31/05/2011 |
|
|
פירטת דברים חשובים בשאלתך, ונשמע שיש לבנך הרבה יכולות טובות ותואמי גיל אבל בלי להכיר את הילד קשה לי להתייחס לתחושת הבטן/שאלות שלך באופן רציני ולחוות דעה לגבי יכולתיו התקשורתיות. לעצם השאלה הספציפית, תשובתי היא... לאו דווקא, אבל אם את מודאגת, אני ממליצה לבצע אבחון מסודר שבסופו גם תבינו טוב יותר את היכולות התקשורתיות של הילד וגם תקבלו הדרכה כיצד לעזור ולקדמו.
בהצלחה!
תמר בש, קלינאית תקשורת
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
דיבור לא ברור | | | איילת |
22:52 14/05/2011 |
תגובה |
|
תמר, שלום.
בני בן שנתיים ושלוש. הוא בוחר לדבר במשפטים רציפים, אך רוב הפעמים קשה לנו להבין מה הוא אומר (לא תמיד ברור אם זה ג'יבריש או מילים אמיתיות היוצאות מעוות)..
כשכבר אנחנו מצליחים להבין - אנו מגלים שהרבה פעמים מדובר במשפטים יחסית מורכבים, המכילים פעלים, נושא נשוא וכדומה...
נראה לי חשוב לציין כי הוא מאוד קשור למוצץ שלו וסביר להניח כי זה חלק מהבעייה..
דוגמאות לשיבושי מילים: ס' במקום ש', לא מבטא ר', אומר רק את סוף המילה ועוד.
- האם יש טעם בגיל כזה להעביר אותו אבחון אצל קלינאית?
- האם ישנה אפשרות טיפול ואם כן - מהי?
נשמח לעצתך...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בן שנתיים פלוס | | | תמר בש, קלינאית תקשורת |
12:30 31/05/2011 |
|
|
שלום איילת,
קודם כל- האם בדקתם שמיעה באופן מסודר? חשוב!
בגיל של בנך אין כל מניעה לגשת לאבחון של קלינאית תקשורת. אם אתם מרגישים שהוא אינו מובן רוב הזמן, הייתי אף ממליצה על כך, כיוון שבגיל זה אנו מצפים שילד יהיה יותר מובן מאשר לא מובן, גם לזרים. אמנם השיבושים שציינת (שיבוש ש' ור') תקינים לגיל ולא מסבירים לבדם חוסר מובנות - השמטת הברות שלמות כן פוגמת יותר במובנות. כאמור חשוב לבצע בדיקת שמיעה מסודרת במכון שמיעה.
תמר בש
קלינאית תקשורת
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סטודנטית לאיזור הדרום - ב"ש | | | אביגיל |
16:17 28/04/2011 |
תגובה |
|
שלום רב,
ביתי בת שנתיים והיא מעוכבת שפתית בצורה משמעותית. אין לה בעיות תקשורת. יש לה קצת בעיות של קשב וריכוז. נמצאת בגן פרטי רגיל. בהמלצת הפסיכולוגית - אני מחפשת סטודנטית לפסיכולוגיה או ק"ת מאיזור הדרום שתגיע לגן בו היא נמאת, תלווה ותסייע במשחק ובריכוז ובכל הדרוש מס' שעות בשבוע. כמובן שכל הנ"ל יהיה בתשלום. בבקשה מי שמעוניינת אשמח להיענות או להמלצות או הכוונה .
בברכה
אביגיל
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
האות ר | | | nurit |
15:34 09/04/2011 |
תגובה |
|
לבני בן ה-4 ו-5 חודשים יש קושי בביטוי האות ר. הוא מחליף את האות ר ' ב-ל'.
רציתי לדעת האם בשלב זה מומלץ לפנות לקלינאית תקשורת או להמתין עוד מס' חודשים.
אני רוצה לציין כי לעיתים אני מבקשת ממנו לומר מילים שהאות ר' פותחת כמו: רמי,ריטה והוא מצליח, אך כשהוא מדבר שוטף הוא מגלה קושי רב לבטא את האות הזו.
אשמח לקבל תשובה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ההגה /ר/ | | | תמר בש, קלינאית תקשורת |
18:14 10/04/2011 |
|
|
שלום,
גיל הרכישה של /ר/ הינו 4 שנים, לכן ניתן לפנות לטיפול בעניין הזה כבר עכשיו. העובדה שבנך יכול לחזור אחרייך במילים המתחילות בר' עשויה לחסוך חלק ברכישת ההגה במהלך הטיפול. בהצלחה!
תמר בש
קלינאית תקשורת
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בעיה שעליי לנסות לפתור | | | שירן |
19:14 07/04/2011 |
תגובה |
|
שלום רב,
שמי שירן ואני כמעט בת 23, לפני כחודש הלכתי לאורתודנטית וזו הפעם השלישית כבר שאני עושה טיפול ליישור שיניים.
את הטיפול הראשון עברתי בגיל 12, אחר כך בגיל 16 ועכשיו נתתי לעצמי הזדמנות אחרונה.
התייעצתי עם האורתודנטית מדוע השיניים שלי חוזרות קדימה שוב ושוב בין הטיפולים ופתאום שמתי לב שבמהלך כל היום הלשון שלי נמצאת תמיד למעלה ופשוט דוחפת את החיך העליון שלי.
דבר כזה קורה לי גם כשאני ישנה ואני מרגישה בבוקר לחץ שכנראה הופעל כל הלילה על החיך העליון שלי.
ברצוני לדעת האם אפשר לטפל בדבר כזה כדיי למנוע את הטיפול הבא? האם ניתן בכלל לשנות הרגלים כאלה בגיל 23??
אציין כי אין לי שום בעיות התפתחות כלשהן, ואני מבטאת מילים ואותיות באופן תקין.
אשמח לעזרה,
שירן
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
דחיקת לשון | | | תמר בש, קלינאית תקשורת |
20:41 07/04/2011 |
|
|
שירן יקרה,
אכן דחיקת לשון, כפי שמכונה התופעה שאת מתארת, היא תופעה מוכרת, ועשויה להשפיע על המנשך ועל נסיונות ליישור שיניים. אני מציעה שתוועצי בקלינאי/ת שמתמחה בתחום זה (דחיקת לשון). תוכלי לחפש באתר קלינאי התקשורת www.ishla.org.il לפי הערכים של אזור מגורים, תחום הטיפול וטיפול במבוגרים.
בהצלחה!
תמר בש, קלינאית תקשורת
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תודה על העזרה, אבל... | | | שירן |
21:02 07/04/2011 |
|
|
מחיפוש שערכתי באתר עולים רק שלוש שמות של קלינאי תקשורת, הייתכן כי אלו הקלנאים היחידים שמתמחים בבעיה של דחיקת לשון?
שניים מהם לא רלוונטים כי הם ממוקמים באזור ירושלים.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שיבושי שפה אצל בן חמש וחצי | | | שבלול |
14:04 27/03/2011 |
תגובה |
|
שלום רב,
בני בן החמש וחצי לא הוגה נכון את האותיות : ש ו - צ. הוא אומר במקומן ס ולכן זה גורם לדיבור שלו להיות לא מובן. האם עליי לטפל בכך או לחכות עד גיל 6-7 (כך נאמר לי ע"י קלינאית שבדקה אותו לפני שנה וחצי)
נראה לי מוזר שהוא יעלה כך לכיתה א' ויתרה מזו - לא מתחשק לי שיצחקו עליו עקב שיבושים אלו.
אשמח לייעוץ,
תודה,
שבלול
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שורקות בגיל חמש וחצי | | | תמר בש, קלינאית תקשורת |
07:23 28/03/2011 |
|
|
שלום שבלול,
נכון שיש המטפלים בשורקות (קבוצת הצלילים הכוללת ש-ס-ז-צ) רק בגיל שש או אף למעלה מזה אבל יש רבים (כולל אותי) שכן מטפלים כבר בגיל של בנך - לפעמים יש אינדיקציה דווקא לעבוד על הצליל מוקדם יותר (תלוי איך הוא משבש אותם, צריך לבדוק איך אצל הילד הספציפי).
בהצלחה!
תמר בש
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שורקות - המשך | | | שבלול |
10:14 28/03/2011 |
|
|
תודה רבה.
חיפשתי באתר שאת מפנה אליו קלינאיות תקשורת שמטפלות בבעיות הגוי ודחיקת לשון עד גיל 6 ואין אף אחת באזור השרון. האם תוכלי להפנות אותי למישהי מומלצת ?
תודה,
הילית
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
פני אליי במייל ונחשוב יחד... | | | תמר בש, קלינאית תקשורת |
19:51 28/03/2011 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
גמגום בן שנתיים וארבעה חודשים | | | ענת |
10:22 22/03/2011 |
תגובה |
|
בני החל לגמגם לפני כארבעה חודשים. קודם לכן דיבר ברור ובשטף.
רופאת הילדים אמרה שלדעתה זה יחלוף תוך חודש -חודשיים אך המצב רק מחמיר עם הזמן.
האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לסייע לו?
אני מחפשת קלינאית תקשורת שמטפלת בגיל זה.
תודה מראש.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
קראי את התגובות שלי כאן בנושא חוסר שטף | | | תמר בש, קלינאית תקשורת |
16:58 22/03/2011 |
|
|
זאת תופעה נפוצה מאוד בגילאים האלה וברוב המקרים היא חולפת.
ההנחיה בגיל כזה היא להקפיד לתת לילד זמן לדבר, לא האיץ בו ולא לבקש שיחזור, פשוט להקשיב ולהתייחס לתוכן ולא לצורה. לשמש מודל לדיבור רגוע ולא לחוץ.כאמור יש הרחבה בתשובות קודמות כאן בפורום.
לגבי קלינאית העוסקת בכך אנא בדקי באתר קלינאי התקשורת, שם ניתן למצוא קלינאים לפי תחום ואזור מגורים
www.ishla.org.il
בהצלחה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ילד בן שנתיים ו 3 | | | מריה |
19:03 18/02/2011 |
תגובה |
|
הילד שלי בן שנתיים ו3 חודשים והוא עדיין לא מדבר חלק הוא אומר רק 6 -8 מלים לא יותר והמצב מדאיג אותי מה אפשר לעשות בנידון הרבה אומרים לי הכי יגיעה לגל 3 לא יפסק לך לדבר חחח אבל בכול זאות זה לא מרגיעה אני ישמח מאוד אם תעזרי לי בזה תודה מראש מריה ...
|
|
|