צור קשר
פורומים
פורום לידה
פריון
תזונה
אולטרסאונד
טרטולוגי
הריון בסיכון
יוגה
פונדקאות
הנקה
לידות בית
חדרי לידה
אפי-נו
תאומים
פוסטפרטום
אבהות
מתכונים
רצפת אגן
מנשאים
דיני עבודה
קריירה
תכנון פיננסי
גסטרו ילדים
שיניים ילדים
חינוך גיל רך
בטיחות
רפואה משלימה
כירופרקטיקה
ייעוץ להורים
פסיכולוגיית ילדים
חיתולי בד
נגד מילה
קלינאית תקשורת
מיניות
התפתחות תינוקות
ליווי התפתחותי
פסיכולוגיית פעוטות
פנג שווי
רופאים בכירים
חנות
אינדקס
פוסטפרטום
הצילו צירים
מאמרים חדשים
ראשי
חזרה לרשימת הפורומים
>>>
קלינאית תקשורת
מנהל/ת הפורום: תמר בש
הוספת תגובה להודעה
הוספת הודעה חדשה
שם הכותב:
דוא"ל:
הודיעו לי כשיתקבלו תגובות
הסתרת הדוא"ל בפורום
כותרת:
*
תוכן:
דפים פעילים:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
ארכיון
הודעה חדשה
שלום. בן שנתיים עדיין לא מדבר
מ
22:44
05/03/2010
תגובה
בדיקת שמיעה תקינה.
תקשורת תקינה.
מבין הכל.
יש כמה מילים בודדות. אין תוספות של עוד מילים מהחודשים האחרונים.
יש ג'יבריש.
האם תקין?
בן שנתיים
תמר בש, קלינאית תקשורת
13:14
07/03/2010
לאור הנתונים שמסרת, ובעיקר העובדה שאת מציינת שאין התקדמות מזה מספר חודשים, המלצתי היא לערוך אבחון מסודר של קלינאי/ת תקשורת על מנת לבדוק יותר לעומק ולעמוד על היכולות התקשורתיות והשפתיות של בנך ולקבל כלים כיצד לעזור להתפתחות בתחום זה.
בהצלחה!
גמגום או עצירת דיבור בגיל ההתבגרות
ניצה
11:09
25/02/2010
תגובה
הבן שלי בן 16 ומתוסכל מאוד מעצירת הדיבור שלו . לטענתו מגמגם ולכן לא יכול להעביר את המסר שמעוניין או להציג רעיון ,
האם יש לכם המלצה לאן לפנות
בן 16
תמר בש, קלינאית תקשורת
16:57
25/02/2010
תוכלו לפנות לקלינאית תקשורת באופן פרטי שכן ככל הידוע לי קופות החולים אינן משתתפות עוד בטיפול בגיל זה. כדי למצוא קלינאית תוכלו לפנות לאגודת קלינאי התקשורת בישראל בטלפון 03-9075373.
בהצלחה!
תינוקת בת 7.5 חודשים
תמרה
07:03
19/02/2010
תגובה
שלום,
ביתנו בת 7.5 חודשים. בוודאות שומעת מצוין.
מפיקה צלילים שונים- בעיקר אה ודה-דה.
נראה שמנסה עוד הברות מידי פעם- כגון ר', ב', מ'.
כשמצחיקים אותה, הצחוק שלה רגיל ומתגלגל, נשמע נורמלי לחלוטין.
לאחרונה הבחנו שבמצבים מסוימים, בעיקר בהתרגשות- היא מפיקה צליל שנשמע כמו ''נה'' אבל לא לשון על חך, אלא גרוני/מהבטן (אבחנה לא מקצועית שלנו).
כשהיא עושה זאת, הפה שלה נפער וזה מלווה בתנועות ידיים (סיבובים של פרק כף היד, כאשר הידיים פרושות לצדדים).
פרט לכך, מדובר בילדה חיונית, פעילה ושמחה, עם קצב התפתחות מוטורית גבוה (נמצאת בעיקר על הבטן, זוחלת לאחור על שש, מתיישבת לבד).
לגבי אוכל- כבר כחודש וחצי אוכלת מוצקים, כרגע 2-3 ארוחות ביום. הארוחות עדיין לא מלאות (לא מחליף הנקה באופן מלא במהלך היום).
האם מדובר בניסוי בהפקת צלילים שונים, שיחלוף או יתעצב לצליל נכון, או שיש מקום לבדוק זאת?
תודה מראש.
בת 7.5 חודשים
תמר בש, קלינאית תקשורת
16:21
19/02/2010
שלום תמרה,
על פניו מה שאת מתארת אינו נשמע לי חריג. את מתארת תינוקת המפיקה צלילים מגוונים. הצלילים אינם חייבים להיות כולם אופייניים לשפה שהיא שומעת או מדויקים. מה שחשוב זה שרפרטואר הצלילים ילך ויגדל עם הזמן ושהיא מגיבה גם לדיבור (קולות, צלילים, מילים, מנגינות) שלכם.
תהנו ממנה!
מחליף את סדר האותיות במילים
שני
11:00
10/02/2010
תגובה
תמר שלום.
בני בן ה-3 וחודש מחליף אותיות במילים. למשל חושך הופך לשוחש. או מאלווח למאלוולח. בנוסף לא מצליח לזכור את רוב הצבעים. בעיקר צבעי בסיס.
זה תקין? לא היה צריך לדעת כבר צבעים או מספרים?
תודה על התשובה
שני שלום
תמר בש, קלינאית תקשורת
14:41
12/02/2010
מה שאת מתארת כעקרון יכול להיות מתאים לגיל. השאלה האם הדיבור ככלל ברור לאנשים זרים (אמור להיות מובן כמעט לגמרי) וכמה משכל אותיות - האם רק במילים אלה (שהן יחסית קשות) או מילים בודדות, או בכמעט כל משפט?
בעניין הצבעים - עדיין "מותר" שלא ידע לשיים צבעים, וכנ"ל לגבי מספרים.
תמר בש
ייעוץ בנושא דיבור ושפה.
אילנה
12:23
03/02/2010
תגובה
תמר שלום.
שמי אילנה ואני רוצה להתייעץ איתך בנוגע לבתי בת השנה וחצי.
היא הולכת לגן רוסי ובגן מלמדים אותם דברים בעברית אבל מדברים איתם ביום יום ברוסית. ואני בבית מדברת איתה רק ברוסית. השאלה שלי היא: כשאני יושבת עם הילדה שלי בבית ומלמדת אותה כל מיני דברים למשל חיות, צבעים או פירות אני צריכה ללמד אותה בעברית או ברוסית?
בתודה מראש אילנה.
אילנה שלום
תמר בש, קלינאית תקשורת
14:43
12/02/2010
ההמלצה היא כעקרון שמירה על עקביות - כל אחד בשפתו - אם את מדברת איתה תמיד ברוסית ומרגישה הכי נוח בכך - המשיכי ברוסית בצורה עקבית. הילדה בשלב רכישת שפת האם שלה ומן הסצם זו תהיה רוסית. האם אינה חשופה לעברית מבני משפחה או אחרים בסביבה? האם את חוששת שלא תרכש את העברית?
אות חסרה
אלישבע
19:33
30/01/2010
תגובה
ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים, מדברת בשפה די עשירה אך חסרה לה האות 'ל' במקומה היא הוגה 'י'.'ימה?' במקום 'למה' וכו'.
שאר האותיות סבירות חוץ מהשורקות (ס במקום ש וכדו')
רציתי לדעת מאיזה גיל צריך לטפל בדבר מעין זה. תודה רבה.
הצליל ל'
תמר בש, קלינאית תקשורת
08:39
31/01/2010
שלום רב,
אין מה לדאוג, בתך צעירה מאוד והשיבוש הזה נחשב תקין בגילה. גיל הרכישה של ל' (הגיל עד אליו 90% מהילדים רכשו כבר) הוא סביב גיל ארבע. לכן אין צורך לגשת לגורם מקצועי, גם לא לתקן אותה או להעיר לה. רק אם לקראת גיל ארבע את רואה שעדיין לא נרכש הצליל, יהיה מקום לפנות לאבחון של קלינאי תקשורת. בהצלחה!
תמר בש
קלינאית תקשורת בחיפה - מרכז פנימה
מרכז פנימה
18:54
21/12/2009
תגובה
סיוואר שרקייה-חג'יר:
בוגרת לימודי תואר ראשון (BA) ותואר שני (MA) בחוג ללימודי
הפרעות בתקשורת של הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב.
עובדת כקלינאית תקשורת בצוות תכנית שתל השבלול בבי"ח בני ציון- חיפה.
עובדת כקלינאית תקשורת במכון "הדים".
במסגרת עבודתי אני מאבחנת ומטפלת בילדים, מתבגרים ומבוגרים
הסובלים מבעיות שפה ודיבור, הכוללות: הפרעות שפה, לקויי היגוי וגמגום.
כמו כן, אני מבצעת שיקום שמיעתי-אימוני שמיעה למושתלים ולקויי שמיעה בכל הגילאים.
הסכם עם מבוטחי כללית מושלם לגילאים 3-18 שנים
לפרטים נוספים ולתיאום טיפולים ניתן להתקשר ל
052-8665993, 077-5503410
מרכז פנימה -
www.pnima-haifa.co.il
נסיגה בשפה
דנה
15:28
21/12/2009
תגובה
בני בן שנה וחודש,לפני כחודשיים היה אומר אבא ומקשקש הברות שונות ואז התחיל לעמוד ולאט לאט ללכת ומאז לא מדבר. ממלמל אה אי אה אבל לא מילים , לא אומר דה, מה ,תה רק הברות של אה.
מעבר לכך מתקשר מקסים הולך, עושה כפיים וקוקו, משחק יפה מצביע על חפצים כששואלים אותו, ידיים על הראש, איפה אף וכו... האם העניין מדאיג??? בטיפת חלב אמרה לי לתת לו עוד חודש ולבדוק.
האם לדעתך יש סיבה לדאגה?
בן שנה וחודש
תמר בש, קלינאית תקשורת
11:03
22/12/2009
קודם כל, העובדה שילדך מתקשר ומשחק ומראה הבנה טובה היא מאוד חיובית וחשובה. אל תשכחי שגם אלה שייכים לתחום השפתי כך שלא ניתן לומר שיש נסיגה בכל תחומי השפה. אם הבנתי נכון ממילא לא נעלמו לו מילים כי לא היו מילים ממש מלפני ההליכה אלא מלמול (בהנחה ש"אבא" היה חלק מהמלמול) - בעצם מה שאת מתארת הוא שההפקות שלו היום פחות "משוכללות" מאז החל ללכת.
אכן מוכר קשר בין התפתחות בתחום אחד תוך עצירה יחסית בתחום אחר והורים רבים מדווחים שהתפתחות השפה של ילדם נעצרה מעט בזמן שהוא עסוק ברכישת מיומנויות מוטוריות כמו הליכה. בדרך כלל זה הסבר (זמני) מניח את הדעת לעניין. עם זאת, בכל אופן לא מצופה נסיגה ממש וגם לא לאורך זמן.
לצערי לא אוכל כמובן לחוות דעה על בנך ספציפית באמצעות האינטרנט. טוב שאת עוקבת אחרי העניין. נסי לשמוע האם מפיק עיצורים כלשהם בסיטואציות מסויימות - בחיקוי, במשחק, כשהוא לבד.
אשמח לשמוע עדכונים!
תמר בש, קלינאית תקשורת
תודה רבה תמר.
דנה
15:16
22/12/2009
בן שנה ועשרה חודשים לא מדבר
טלי
11:49
16/12/2009
תגובה
בני הבכור (וכרגע היחיד), בן שנה ועשרה חודשים, מדבר מילים ספורות בלבד וגם אותן הוא לא מבטא בצורה מושלמת. לדוג' - אמא הוא אומר "אינא", אבא - "בבא", סבתא - "תתא". הוא מצליח להפיק את רוב ההברות (צ,ס,ח,מ,ק,פ) וממלמל ללא הפסקה אך לא חוזר אחרי ורוב הזמן משתשמש בצליל אה כשמבקש משהו.
מבחינת הבנת השפה יש פער עצום - הוא מבין ומדגים כל מה שאני אומרת לו, הוראות פשוטות ומורכבות,מילים של שירים, סיפורים וכו'. הפער הגדול בין ההבנה לבין הבעת השפה הוא שמטריד אותי..
עבר בדיקת שמיעה שהיתה תקינה.
מבחינה מוטורית הוא מפותח כראוי לגילו.
האם יש מקום ללכת לייעוץ?
תודה,
טלי
בן 1:10
תמר בש, קלינאית תקשורת
19:21
16/12/2009
שלום לך,
העובדה שהילד כן אומר מילים קבועות, גם שאינן נהגות בשלמות, שהוא מפיק עיצורים מגוונים, ושהוא ממלמל הרבה, כל אלה חשובים וחיוביים מאוד. אם הבנת השפה טובה, זה הסימן החושב מכולם. ייתכן מצב בו ילד מראה הבנה טובה מההבעה בגיל הזה ובהדרגה מדביק פערים בהבעה.
ייתכן גם, שעם הזמן יתחיל גם לחקות את המילים שאת אומרת.
אני מציעה לך לרשום את המילים שהוא אומר: גם שאינן נשמעות כמו מילת המטרה - הקריטריון הוא שהן מילים קבועות "שלו" וספציפיות לדבר מסוים - אולי תופתעי לגלות שיש יותר ממה שחשבת. שימי לב אם יש עלייה והרחבה של אוצר המילים כל הזמן, יחסית לעצמו - זה מה שחשוב כרגע: שבשכל שבוע יש מילים חדשות.
תמשיכי להדגים לו את המילה, "להוסיף שפה להתנסות" - כלומר להמליל את מה שהוא חווה בזמן אמיתי, בשפה פשוטה, חזרתית אך תיקנית.
תראי מה קורה בשבועות הקרובים ואשמח להתעדכן.
תמר בש
קלינאית תקשורת
בן 1:10
תמר בש, קלינאית תקשורת
19:22
16/12/2009
שלום לך,
העובדה שהילד כן אומר מילים קבועות, גם שאינן נהגות בשלמות, שהוא מפיק עיצורים מגוונים, ושהוא ממלמל הרבה, כל אלה חשובים וחיוביים מאוד. אם הבנת השפה טובה, זה הסימן החושב מכולם. ייתכן מצב בו ילד מראה הבנה טובה מההבעה בגיל הזה ובהדרגה מדביק פערים בהבעה.
ייתכן גם, שעם הזמן יתחיל גם לחקות את המילים שאת אומרת.
אני מציעה לך לרשום את המילים שהוא אומר: גם שאינן נשמעות כמו מילת המטרה - הקריטריון הוא שהן מילים קבועות "שלו" וספציפיות לדבר מסוים - אולי תופתעי לגלות שיש יותר ממה שחשבת. שימי לב אם יש עלייה והרחבה של אוצר המילים כל הזמן, יחסית לעצמו - זה מה שחשוב כרגע: שבשכל שבוע יש מילים חדשות.
תמשיכי להדגים לו את המילה, "להוסיף שפה להתנסות" - כלומר להמליל את מה שהוא חווה בזמן אמיתי, בשפה פשוטה, חזרתית אך תיקנית.
תראי מה קורה בשבועות הקרובים ואשמח להתעדכן.
תמר בש
קלינאית תקשורת
טלי
19:51
16/12/2009
הי תמר ותודה על התשובה המהירה.
שכחתי לציין שהגננת הסבה את תשומת ליבי לעובדה שבני מעדיף שלא לאכול מזונות קשים ושהיא צריכה לחתוך לו חתיכות קטנות (למשל של חזה עוף, קציצה וכו') ושיתכן שיש חולשה של שרירי הלעיסה ושהדבר קשור לקושי בדיבור. מה דעתך?
הקשר בין אכילה לדיבור אצל פעוטות
תמר בש, ק"ת
10:04
17/12/2009
אינו חד משמעי וברור ולכן לא אוכל לצערי לחוות דעה בנושא לפי הנתונים שמסרת.
על פניו חולשה בפה (ולא אמרנו שיש כזו) עשויה להשפיע על שתי הפונקציות האלה אבל במציאות התמונה מורכבת יותר ופחות חד משמעית.
הגיית השורקות
עינת
00:30
14/12/2009
תגובה
באיזה גיל ילד אמור להגות ש, ס, צ בצורה ברורה
בני בן 5 והכל כמעט נשמע אותו הדבר
תודה
בין חמש וחצי לשש
תמר
14:15
14/12/2009
ולכן קלינאיות יטפלו בשיבושים האלה בדר"כ רק סביב גיל חמש וחצי ואף מאוחר יותר.
דפים פעילים:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
ארכיון